Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Yangın bapları yararlanma meydanına nazaran, rengine göre ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan müstacel çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları metanet ile işlevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile standart baplardan ayrılmasının cihetı nöbet son mesabe farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Bütün yangın kasası ve kanatları faziletli sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonrasında bünyelabilecek sıva onarımı ve boya davranışleri sayesinde baplar beis görmez.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil edinmek üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm pazari strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı ürkü pas sistemi ile ateş simultane kaçış tasavvurının elan dizi ustalıklemesini sağlamaktadır.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçün nitelik RAL 9002 olmakla bu arada istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması dokumalabileceği kadar yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Plan hassaten yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim içtima noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yönlü olarak belirlenen yerlere ve adetlara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişmiş olur.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kızılınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çhileışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları mucibince devinim etmesi ve lüzumlu çaldatmaışmaların da buna bakarak gestaltlması gerekmektedir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Dairesel yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya betonarme gibi dayanıklı malzemelerden mimarilmaktadır. Bu malzemeler, ivedi durumlarda yangın kapısı güvenliği getirmek karınin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı tasavvur başkaca elementlere karşı sahabet sağlamlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *